Lyckas med dina möten!

4/12, 2017 kl. 13:48

Har du någon gång hamnat i ett möte eller diskussion där ni inte förstår varandra, inte riktigt når fram till varandra eller till och med hamnar längre och längre ifrån varandra ju mer ni diskuterar?

Vill du lyckas bättre med kommunikationen? Följ dessa fyra steg - jag lovar att du kommer att lyckas bättre!

1 - Värdera inte

Släpp tanken på vad som är rätt och fel, inledningsvis. Låt personerna lägga fram sina tankar och idéer utan att någon säger nej direkt. Släpp fram nya tankar, prova något nytt.

2 - Gräv inte

Ältande av gamla historier eller påståenden bidrar sällan till kloka diskussioner.

3 - Lyssna, klart

Låt personen som talar att prata klart, utan att någon avbryter.

4 - Håll isär sak och person, diskutera sakfrågan

Jag är ok, du är ok. Beteende kan vi ha synpunkter och ge feedback på. Beröm direkt när du ser något du vill bekräfta. Ge feedback på beteende i avskildhet, alltid.

Lycka till med din kommunikation och dina möten!

Tror du att någon i ditt nätverk skulle kunna ha hjälp av detta? Har du kanske till och med ibland möten med personer som skulle kunna ha hjälp av att läsa detta? Dela gärna!

Vill du lära dig mer om kommunikation? Vill du att du och dina medarbetare ska kunna kommunicera effektivare med varandra? Vill du lyckas bättre med din kommunikation? Praktisk arbetsmiljö - för medarbetare ger dig möjligheterna till allt detta. Utbildningen är webbaserad och ger dig och dina medarbetare all den kunskap ni behöver för att arbeta effektivt och systematiskt med er sociala och organisatoriska arbetsmiljö, enligt AFS 2015:4.

Läs mer på http://www.praktiskarbetsmiljo.se

Hariett & Praktisk Arbetsmiljö

Hariett & Praktisk Arbetsmiljö

Medlem sedan 2017-08-14

På Hariett hittar du en unik sammansättning av lärandekonsulter som tillsammans har en gedigen kompetens att hjälpa dig med ditt lärande. Vi har ... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng